Förändrade förväntingar

Är på plats i Budapest. Det är EM. Det är faktiskt som så att Sverige har många medaljchanser denna gång. Jag har förflyttats mentalt från att vara nöjd med en kvartsfinalplats till att tycka att vi faktiskt har goda chanser i alla klasser.

Alla fyra herrarna har kapacitet att ta medalj i singel även om jag kanske håller Kristian Karlsson och Pär Gerell som de största aspiranterna. Givetvis så påverkar lottningen men bara en sån sak att jag inte tycker att Timo Boll i andra omgången är en katastrof tyder på en förändring i hur jag ser på saker och ting.

Matilda Ekholm och Li Fen kan båda två lyckas i singel så pass väl att de tar medalj. Nu tycker jag förvisso att både Matilda och Fen fått relativt tuffa lottningar sett utifrån spelstil så man ska absolut inte ropa hej för tidigt. Linda Bergström är fortfarande för långt ifrån att kunna ta medalj men hon kan ju absolut skaka om någon spelare och avancera till de sista 32.

Störst chans till medalj har Sverige i dubbelklasserna. Ekholm/Mattias Karlsson i mixed är en segerkandidat och Ekholm/Georgina Pota visade i Tjeckien att även de kan vara med och slåss om en guldmedalj. Karlsson/Karlsson har brons och silver från förr, klart att de hoppas på guld i år, SÅKLART ska de tro och gå för det.

Med allt detta sagt så är jag inte ute efter att varken haussa de svenska spelarna eller heller lova något jag verkligen inte kan hålla då konkurrensen är så pass tuff att det blir väldigt svårt. Det jag vill komma fram till är att positionen har flyttats fram, ganska rejält. Bakom de bästa finns dessutom ett koppel av duktiga spelare. Svensk landslagspingis ser ruggigt stark ut.

Hoppas detta EM kan bli en kickstart på allvar gentemot VM på hemmaplan 2018.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.