I min pingisvärld

Peter Sartz ny förbundskapten för damer. Ska bli intressant och spännande vad han kan göra för avtryck i den rollen. Ska bli intressant att se hur det svenska damlandslaget ser ut, formas och utvecklas under hans ledning.

Min äldsta son ska göra tävlingsdebut i helgen. Han är långt ifrån bäst men han tycker att det ska bli kul att tävla.  Målet är att han efter helgen ska tycka att det är kul att tävla igen men kanske framförallt att spela pingis. Jag tycker inte att tävlande är farligt för de unga, de mäter sig själva med andra hela tiden. Jag tror att vi ledare, föreningar och föräldrar har ett ansvar i att göra tävlandet till en positiv upplevelse. Väldigt skoj ska det bli.

Ännu mer sugen på att börja spela själv igen nu än bara vad jag var härom dagen.

Såg det där med huligandebatten som pågår efter Helsingborgsmatchen där det var ett antal personer som stormade planen och attackerade en spelare etc. Ni vet vilken situation.
För mig som är supporter och som stått i klacken många år är det inte en helt enkel fråga då det är så djupt rotat i fotbollssupporterkulturen att bära sig åt på ett sätt man inte kan göra någon annanstans. Samtidigt är det fansen som skapar stämningen och intäkterna (direkt eller indirekt) för spelare och föreningar. Utan fans dör sporten. Men Varför kan inte jag ta med mig mina barn på ett derby utan att vara orolig? Det är inte en svart eller vit fråga och jag tror att det måste bli diskussion om lösningar och inte polarisera frågan som det verkar göras nu av alla parter. Läs på samma ämne.

Champions Leauge i bordtennis kräver en del av föreningarna från ETTU men det bästa skyltfönstret för bordtennis vi har i varje nation, våra landslag, där kan man inte ens ha ett live-rapporteringsverktyg. Landslagspingisen är det som jag tror kan hjälpa föreningarna att få inspiration och energi vilket sedan i sig kommer kunna ge fler medlemmar. Landskamper är ett utmärkt sätt att marknadsföra sporten och jag hoppas att både ETTU och SBTF kan göra detta bättre framåt. Sen så är det väldigt bra med de satsningar som görs av de klubbar vi har ute i europaspel då det gynnar enskild förenings spelare och dessutom på så sätt även svensk bordtennis. Men landskamper FTW.

Väldigt kul med att Svenska Pingisakademin är igång igen! Jennie Edvinsson från Halmstad är en kanontjej som är väldigt värd detta stipendium. Kan komma på ett stort antal unga tjejer och killar till i samma ålder plus/minus något år som också varit potentiella stipendiater. Har en bra känsla för det gänget.

Politiker som slåss. Va fan.

Norrtullsslaget i helgen. I Liljeholmshallen. Minns Norrtulls två första matcher i Superettan, de spelades i Liljeholmshallen. Där snackar vi parodi på arrangemanget. Ett lågvattenmärke men också som sådana ofta blir, ett minne för livet.

5 Kommentarer till I min pingisvärld


  1. Anonym skriver:

    Vart stod det att Jennie fått ett stipendium ?

  2. Vad är Akademin ? vilka står bakom ? hur motiverade dom uttagningen av Jennie ? tas det bara ut en/år ?

  3. Svenska pingisakademin är en ideell förening. Det har stått om dom på svenskas hemsida tidigare i år. De kan välja att ge stipendium till en eller flera och det enligt eget tycke.

  4. Det har inte stått någonstans förrän idag men hon fick priset på SOC så de som var där vet ju om det.

  5. off topic kommentarer kommer att tas bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.