Lite om PG och den närmaste tiden

Du har en fin säsong bakom dig i såväl landslag som i klubblag. Du har dock inte riktigt haft den där individuella framgången denna säsong. Håller du med om det och vad tror du att det beror på om du nu håller med?

Ja, det stämmer. Jag borde ha gjort bättre ifrån mig på Pro Tour i början av året då jag var i riktigt bra form, jag lyckades dock inte riktigt få till spelet i dom tävlingarna.

Hur stark tycker du att den franska ligan är? Jämför bredd och topp.

Detta år har den varit minst lika bra som bundesliga i mitt tycke, i och med att Düsseldorf spelade så många matcher utan sitt bästa lag. Jämför Angers som kom åtta i franska ligan men var i final i ETTU-cupen. Nästa säsong blir ligan lite svagare då Chuan och Mattenet lämnar för Bundelsiga som på så sätt får in fler toppspelare.

Hur ser ert lag ut inför nästa säsong?

Vi kör på med samma lag dvs Gao Ning, Gardos, Eloi och jag. Vi hade en riktigt bra säsong i år så det föll sig naturligt att köra på med samma lag.

Vad är er målsättning i ligan och i CL?

Vi vann ju ligan i år så den siktar vi på att försvar, CL ser riktigt tufft ut men en semifinal som förra året känns ändå som ett rimligt mål.

Vilka är dom främsta hoten i ligan och i CL?

I ligan så är Pontoise, Angers och Hennebont våra vassaste motståndare. i CL är det dom ryska lagen plus Düsseldorf som blir livsfarliga.

Vem är er tränare?

Calin Toma heter han, gammal spelare från Rumänien som bott i Frankrike i snart 20 år. Duktig coach och en bra person.

Vad tycker du att du utvecklat mest under året i Frankrike?

Jag har fått mycket förtroende av min tränare och det tror jag medfört att mitt självförtroende blivit starkare i viktiga matcher. Sen så är min rumän så han vill gärna att jag lirar lite mer backhand så den har har utvecklats en del också :).

Vad har du för individuella målsättnigar gällande Pro tour, EM och SM inför nästa säsong?

Pro tour varierar vilket motstånd som är på plats. På EM har jag dom senaste åren haft kvartsfinal som mål och på SM har jag dom senaste åren haft som mål att vinna.

Ni är i Österrike just nu och förbereder er inför OS. Vilka andra nationer och spelare är där?

Sjukt många! Dom flesta europeer som ska spela OS är här. Tyskarna åkte dock hem efetr en dag då det var för varmt på hotellet, mycket märkligt.

Är det någon som ser extra het ut inför OS?

Man fokuserar mest på sig själv nu så jag har inte kollat runt så mycket, vi svenskar har dock en stigande formkurva så det ser bra ut. :)

Vilka tränare är på plats?

Alla möjliga. Mernsten, Prause, Tickan, Vlassov, Hu Wei mfl.

Vilket träningsupplägg är det?

2 pass om dagen, 4st 10 min övningar varje pass, sedan individuellt efter det dvs serve, bollträning, fysträning mm.

Kommer det att vara någon form av lägerturnering?

Japp, på fredag drar det igång. 12 grupper med 3 eller fyra spelare i varje grupp. Vinnarna går till åttondel som spelas på lördag. Dom 4 toppseedade slipper kvalet och går in på lördag.

När reser ni till OS i London?

Jag och Jörgen åker den 24:e juli och börjar spela den 28:e. Jens och Kristian ankommer den 29:e

Vad har ni för målsättning i lag?

Med rätt lottning och riktigt bra form på alla tre så finns det chans på medalj så det får man ju sikta på då.

Vad har du för målsättning i singel?

Jag har sagt kvarten, lirar jag på topp och har marginalerna med mig så finns chansen,

***

Tack PG för att du tog dig tid att svara. Stort lycka till på OS och räkna med att jag hör av mig löpande inför detta och om lägerturneringen i helgen. Återigen TACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.