Sista inlägget är här

Nu är det dags att ta farväl.

Bloggen har funnits i över 9 år, över 6.000 inlägg har skrivits, flera miljoner sidvisningar och mer kommentarer än jag orkar ha koll på har godkänts eller förkastats.

Det har varit en fantastisk tid på många sätt och jag har flera gånger berättat här på bloggen vad skrivandet har betytt för mig och vad den gett mig pingismässigt och privat. Skulle kunna bli nostalgisk och skriva om detta igen men så blir det inte denna gång.

Vägs ände är här nu. Jag har inte kraft och energi att skriva här samtidigt som jag arbetar med bordtennis och fortfarande är aktiv i en förening, det blir för mycket. Det som fått mig att orka skriva i alla dessa år är faktiskt till stor del många av er som kommenterar och den interaktion som funnits med ER, både här på sidan och i verkliga livet. Det har dock skett en förändring både i vad jag skriver men även i vad ni skriver som kommentarer och på vilket sätt.

Jag kommer nog att via facebook-sidan(www.facebook.com/pingisfanse/) att då och då uppdatera med något litet inlägg men vi får se i vilken omfattning det sker.

Jag väljer att tacka för denna tid och vem vet om jag kanske återuppstår i annan form på annan plats i en annan tid, det får vi se. Tills dess önskar jag mer pingis till folket och all min pingisglädje till er.

Trött på alla som kommer med ord, ord, ord men inget språk
for jag till den snötäckta ön.
Det vilda har inga ord.
De oskrivna sidorna breder ut sig åt alla håll!
Jag stöter på spåren av rådjursklövar i snön.
Språk men inga ord.

Från mars -79, Tomas Tranströmer

Max out, drop the mic.

27 Kommentarer till Sista inlägget är här


 1. Magnus Mallander skriver:

  ”Det är nu det stora vemodet rullar in”, för att ta en lämplig parafras.

  Jag skulle kunna tacka för bloggen i största allmänhet, peka på dess betydelse som forum och informationskanal och allt vad det heter. Istället väljer jag emellertid en mer personlig avtackning:

  Tack för att du tog dig tid att svara på mina (och alla andras) kommentarer. För att du gjorde en insats för att engagera pingisentusiaster runtom i landet, och för att jag fick vara med. Din blogg har haft en svåröverskattad betydelse i fostran av mig som pingisdåre. Huruvida du vill ha det på din meritlista eller samvete överlåter jag till dig att bestämma. Jag vet bara att buga och bocka för de åren jag har varit med.

  (För övrigt tur att du slutar i tid, så att du inte går i väggen eller så. Som Sjöberg påpekade var det ju nära för mig under SOC, och den skiten ska man akta sig för…)

 2. Du kommer tillbaka, Max! Det gör alla vinnare. Tills dess: Tack för en sjukt bra blogg och all rolig läsning du skänkt genom åren.

 3. Njutit av din blogg ända sedan du skrev ditt första inlägg. Får säga tack för alla fina inlägg du skrivit som man kunnat gotta sig i!

 4. Tack för dessa år Max, kul att vi fick ta del av ditt pingisnörderi ?

 5. Max tack för den här tiden instämmer Magnus Mallander klok man Magnus
  sen är det ju svårt att inte bli påmind om dig utmed highways ståtar ditt förnamn i neon alla har vi ju läst Max nalle böckerna

  skämt o sido tummar upp för dig and over and out

 6. Tack för mycket rolig och intressant läsning.

 7. Tack för dessa år det gjorde du bra. Hatten av tack och bock

 8. Då får vi snacka IRL istället Max
  Tack för en kanonsida

 9. Tack för rolig läsning, fortsätt att förbättra rapporteringen på förbundets sida, så blir inte saknaden lika stor! Syns i en pingishall snart.
  Calle Z

 10. Tack Max.
  Mycket imponerad att du kunnat hålla en så professionell nivå på dina repliker trots många taskiga och ointelligenta påståenden, frågor mm.
  Också imponerad att du springer milen mycket snabbare än jag.

 11. Tack för dessa år. Allt har sin tid.

 12. Tack för en mycket bra blogg! Jag har med stort nöje följt den genom alla år.

 13. Tack för att du gjort var dag lite skojigare i en pingisnörds liv! Allt gott :)

 14. Tack Max,
  Har varit väldigt roligt att följa dig o bloggen. Jag har fått ordentlig uppdatering trots att man inte hänger med förövrigt. Underbart!
  Det enda som jag inte fått svar på under denna tid:
  ”Varför är Stockholms serierna så dåliga förhållande till övriga landet”?:)
  Skämt o sido,
  Tack o lycka till!

 15. Det var tråkigt men egentligen kanske inte så överraskande. Tack för alla de bra inlägg du gjort (och även ett antal mindre bra ;) ).

  ”Kommentator under många år”

 16. En epok går i graven som varit enormt viktig för vår älskade idrott, särskilt tror jag för skiktet under yttersta eliten som har fått ”synas och höras” i ett eget forum. Ack vad vi nördar har kunnat florera och känna oss normala tack vare dig .
  Personligen har bloggen haft en väldigt central del i hur jag själv följt pingis och tagit del av nyheter och åsikter . Känns tomt och märkligt att nöja sig framöver med info från svbtfs hemsida.
  All heder att du stått ut under nio år med allt vad det inneburit för dig personligen.

 17. tack för allt nedlagt arbete, riktigt kul har det vatt ?

 18. Tack Max för roligt läsning och för att hålla Sverige uppdaterad. Jag har läst bloggen under alla år enfast jag har varit borta från sporten. Kan säga att på ett eller annat sätt har denna bloggen lockad mig till att ta fram racketen och hitta ett intresse in pingisen igen. Har alltid funderat på hur man orkar skriva/veta så mycket om pingis och var man får fram allt info. Bra jobbat under alla år och grattis till en ny kapitel i livet.

  Super tack!

 19. Tack för alla dess läsvärda inlägg, och tack alla andra som haft intressanta synpunkter, vilket också bidragit till läsvärdet.
  Som någon sa, var sak har sin tid. Klokt beslut Max!

 20. Tack för intressant läsning genom åren!

 21. Tack, Max. Personligen hoppas jag få se dig ofta i kommentatorsrollen, där jag tycker du är lika lysande som på bloggen.

 22. Tack för rolig läsning och många tankar om BT isynnerhet men också om smått och stort i våra liv.
  Önskar dig allt gott framledes Max. Pingis-pappan. (Wille Svedbergs farsa)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.