Svenska manliga bordtennisspelare

Man kanske ändå inte kan sticka under stol med att det finns fler manliga bordtennisspelare än vad det finns kvinnliga. Med detta sagt betyder det naturligtvis inte att männen på något sätt har varit bättre i idrottsgrenen än kvinnorna, men vi har ändå valt att denna text ska vara dedikerad till de män som har gjort stora avtryck i sporten.

  • Ernst Bolldén – Ernst föddes i september under år 1966 i Sverige. Ernst var en svensk bordtennisspelare som spelade på en riktigt hög och professionell nivå. Eftersom han led av ett handikapp spelade han inom handikappidrotten och där nådde han även framgångar internationellt. Utöver detta så spelande han även i hela fem stycken paralympiska spel och kammade hem ett flertal svenska mästerskapsmedaljer genom åren. Det som gjorde att Ernst spelade i handikappidrotten var då han var förlamad. Ernst var förlamad från midjan och nedåt, efter att han hade varit med om en olycka som inträffade år 1979. Under 2011 fick Ernst cancer och han avled sedan år 2012, endast 45 år gammal.
  • Fredrik Håkansson – Fredrik Håkansson började att spela bordtennis i en relativt ung ålder. Han började då med att spela för klubben BTK Serve som befinner sig i Laholm. Där stannade han fram till året 1992 och valde därefter att gå vidare och representera Falkenbergs BTK. Under åren har Fredrik Håkansson spelat för ett flertal klubbar runt om i Sverige, men även en hel del klubbar utomlands. Bland annat har han representerat klubben TTF Liebherr Ochsenhausen och blev lagmästare år 2000 i Bundesliga. Det tog dock inte slut där, utan Fredrik fortsatte med att spela för ASD IL Circolo Roma i Italien och även Mölndals BTK. Anledningen till detta är för att den italienska klubben inte tillåter någon form av seriespel, vilket Fredrik är tydlig med att uppskatta.
  • Peter Karlsson – Ytterligare en svensk bordtennisspelare som är värd att nämna är Peter Karlsson. Peter föddes år 1969 och har gjort stora framsteg i karriären. Den största merit som bordtennisspelaren har är troligtvis de EM-guld som han lyckades kamma hem i singel år 2000, men han har också sett till att samla på sig ett VM-guld i dubbel då han spelade tillsammans med Thomas von Scheele. Historian och medaljsamlingen bakom hans namn är mycket stor och han har otaliga gånger sett till att hans lag har fått riktigt fina och prestigefyllda priser, bland annat ingick han i laget som år 1989 blev tilldelade Svenska Dagbladets guldmedalj för sina insatser som ledde till VM-guld.