Vad är pingis?

Den vanligaste typen av pingis är den som kallas för bordtennis och spelas genom att två personer möter varandra. Mellan sig har man ett stort grönfärgat bord med vita linjer och i mitten av bordet sitter ett mindre nät som en avskiljare mellan de olika spelplanerna. Spelarna placerar sig på varsin ände av bordet och en av spelarna börjar med att serva bollen, alltså slå iväg bollen till sin motspelare.

Detta är naturligtvis en väldigt simpel och enkel förklaring på hur man spelar pingis. Trots att sporten kan se enkel ut finns det många regler som man behöver hålla sig till om man vill träna eller kanske tävla professionellt i framtiden. En regel när det kommer till själva servern är att spelaren som servar bollen måste se till så att bollen är synlig för både motståndare och för domaren. Handen med bollen ska hållas ovanför bordet.

En annan regel som finns med under hela spelets gång är att man inte får ha någon hand på bordet. Detta gäller både för handen som man håller sitt pingisracket med, men även för den handen som är fri. Utöver detta är det en regel, och faktiskt helt förbjudet, att spela pingis i en vit t-shirt eller tröja. Det kan låta fånigt och oförståeligt för många, men anledningen till detta är för att det inte ska vara svårt för

Detta betyder att du måste leda med minst två poäng för att kunna kamma hem spelomgången.motståndaren att kunna se bollen.

Vi tar och tittar på ytterligare en regel innan avslut. När man spelar pingis så utförs alltid 5-11 stycken set och för att vinna gäller det att man har minst två poängs marginal mot sin motspelare.