Kristian Karlsson

Det är alltid extra roligt när man får läsa om kända och populära bordtennisspelare från det land som man själv kommer ifrån, eller kanske bara befinner sig i eller är bosatt i. Sverige har haft många riktigt bra pingisspelare genom åren, som har varit med och kammat hem några riktigt fina vinster i både EM och VM i bordtennis.

En bordtennisspelare som fortfarande är med i spelet är Kristian Karlsson. Kristian föddes i augusti år 1991 och kommer från början från Trollhättan i Sverige. När Kristian var cirka 16 år gammal bestämde sig hans familj för att flytta till Helsingborg och han började då att spela bordtennis för BTK Rekord. Här höll sig Kristian kvar under cirka tre års tid, tills han därefter återigen valde att flytta sig vidare. Denna gång gick resan till Halmstad och han bestämde sig då för att representera en annan klubb vid namn Halmstad BTK. Även här stannade Kristian kvar under tre säsongers tid och till sin stora lycka lyckades han år 2012 att ta sig in i det svenska OS-laget som skulle spela i London.

Det är tydligt att Kristian är en någon som alltid är på språng. År 2013 bar det av igen och han flyttade då utomlands under en period. Anledningen till flytten denna gång var för att han skulle representera en mycket högt uppsatt pingisklubb i Frankrike, nämligen Pontoise Cergy. Det var även denna klubb som Karlsson representerade under säsongen 2014/2015.

Det var mycket som Kristian Karlsson hann med under tiden då han spelade i det svenska landslaget. Kristian har lyckats med hela sju stycken starter i EM och tre starter i VM. Under år 2016 hade han blivit så pass stor och omtalad att han hamnade på plats 22 på rankningen över de bästa bordtennisspelarna. Detta gällde inte bara för de spelare som fanns i Sverige, utan spelare över hela världen.

Med tanke på hur ung Kristian Karlsson var när han blev satt på en så hög nivå hade man kanske trott att sagan skulle vara slut fortare, men Kristian är ännu igång med sitt spelande idag. Under 2016 stod det klart att Kristian ska vara med och representera det stora laget Borussia Düsseldorf, där han även kom att få spela tillsammans med den stora världsstjärnan Timo Boll. Efter detta begav han sig på en resa till Rio de Janeiro och tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Nu och idag så ser man ännu väldigt mycket av den relativt unga stjärnan. Kristian Karlsson har valt att än idag fortsätta att representera Borussia Düsseldorf och har varit en del av att ta laget till tre raka vinster. År 2018 har startat på topp för stjärnan och han har ännu en gång lyckats leda laget till att vinna den tyska cupen!