Svensk i final i VM i bordtennis 2019

Pingis är en rolig, fartfylld och spännande sport med mycket explosivitet och snabba reflexer. Sverige var ett tag ett framstående land inom bordtennis, men på senare år har Sveriges framgångar inom bordtennis varit blygsamma. Pingisen kanske dock är på frammarsch igen. Nu har en svensk, Mattias Falck, lyckat med något riktigt stort. Nämligen att ta sig till en final mot kinesen Ma Long. Många menar att Ma Long är den bästa spelaren i bordtennis genom tiderna. Ma Long kan nämnas tillsamman med spelare som Jan-Ove Waldner exempelvis. Ma Long har riktigt fina meriter och har till exempel vunnit de olympiska spelen.

Har Mattias Falk någon chans? Ja kanske. Mattias Falk är en underdog men han har förstås ändå en möjlighet. Falck tränas av Jörgen Persson, en av de bästa spelarna genom tiderna i Sverige.

Mattias Falk är egentligen född med namnet Mattias Karlsson men bytte namn för något år sedan efter att han gifte sig.

I matchen och finalen ligger pressen mycket på Ma Long, som har allt att förlora. Många i Kina förväntar sig en vinst.

Mattias Falk har tagit sig till final genom att i kvartsfinalen besegra en spelare från Frankrike (som heter Simon Gauzy) och i semifinal slå ut en spelare från Sydkorea som heter An Jaehyun. I final väntar alltså en spelare från Kina. Finalen spelas i storstaden Budapest i Ungern.

Ma Long gilla att spela mycket bollar som går på snedden över pingisbordet så det kan bli mycket sidledsförflyttningar för Mattias Falk i finalen i VM.

I Kina sägs det att det finns 300 000 000 personer som spelar bordtennis. Alla av dem är förstås inte spelare på proffsnivå eller elitnivå däremot.

Domare i finalen är en medelålders man från Australien, Stephen Gillespie. Han är en man med de gråa tinningarnas charm och ingenting undgår hans falkögon och skarpa blick, han fångar upp allt som händer på och runt pingisbordet.

När man spelar pingis så är kläderna viktiga. Det är viktigt med ett par korta shorts som inte är i vägen och en tröja som är som en skjorta som låter kroppen andas. Märkeskläder är mindre viktigt. Men utanför pingisens värld vill man däremot kanske få lite snygga märkeskläder. Om man är ett barn eller ha barn att köpa kläder till så handlar man med fördel lite idrottskläder på någon sportkedja och kompletterar med lite casual streetwear på till exempel kids brand store som är en butik på nätet med ett rikligt och trevligt utbud av fina kläder för barn. Som pingisspelare och barn behöver man både kunna klä sig rätt vid pingisbordet och vid matbordet i skolans matsal så det gäller att finna rätt kläder till sina barn som passar för alla tillfällen! En skjorta kan dock i vissa fall passa både när man sportar och när man äter middag, om det till exempel är en fin skjorta som kan användas även i tennissammanhang och bordtennissammanhang och låter kroppen andas.

Att Falck tagit sig till final gör att han redan nu är en kandidat till bragdguldet som delas ut i höst.