Tävling för juniorer

Har du börjat fundera över om det är dags att tävla inom bordtennis? Att tävla är väldigt roligt och mycket spännande och naturligtvis blir allt bättre om man är ordentligt förberedd. Det finns ett flertal sätt att tävla när det kommer till bordtennis och både nybörjare och erfarna spelare har möjlighet att vara med. De kanske vanligaste tävlingar som man först kommer att tänka på när det handlar om juniorer är Rookiecupen eller S:t Erikscupen. Dock finns det även en hel del individuella tävlingar som man kan delta i eller klubbtävlingar som kan vara ett bra sätt att komma igång.

Man kan antingen välja att tävla som lag eller så tävlar man individuellt, alltså singel. Det vanligaste är att man tävlar i så kallade tremannalag, vilket gäller specifikt för ovannämnda tävlingar (Rookiecupen och S:t Erikscupen). Under en lagmatch spelar man upp till 9 stycken individuella omgångar och därefter spelar man en dubbel. Man bör vara införstådd med att om man har varit med och tävlat i S har man inte möjlighet att delta i Rookiecupen.

Innan man anmäler sitt barn till en tävlingar är det viktigt att man är införstådd med vilka regler som gäller. Det handlar naturligtvis inte bara om att barnet i fråga ska ha koll på vilka spelregler som gäller, utan även som förälder bör man ha en insyn i sportsligt uppträdande från läktaren eller vikten av att befinna sig på plats i tid. Många klubbar brukar vara noggranna med att informera föräldrar och barn om vilka regler som gäller, t.ex. att man alltid ska tacka motståndaren och domaren när matchen är avslutad eller att man ska ha en positiv och trevlig inställning.