Bo Persson

Bo Persson är ytterligare en bordtennisspelare som har lyckats bli riktigt omtalad. Bo föddes den 1 januari år 1948 och har under sin tid som spelare lyckats samla på sig en anmärkningsvärd hög med prestigefyllda medaljer. Det råder ingen tvekan om att Bo har varit en mycket stor del av pingisvärlden fram till idag och ännu fortsätter han att inspirera människor till att testa på sporten.

De priser som troligtvis har varit en stor anledning till att Bo blev känd inom bordtennisvärlden är när han kammade hem första plats i både EM och VM. Han spelade då i lag, vilket betyder att det är fler än en spelare vid varje sida av pingisbordet. Den allra första VM-tävlingen som Bo spelade var år 1965 och därefter spelade han ytterligare en år 1975. Det tog sedan 11 år innan Bo gav sig in på VM igen, så inte förrän år 2011 såg man med honom i matchen.

Som vi tidigare nämnde har Bo Persson samlat på sig en del medaljer. Han har bland annat vunnit 1 guld och 2 brons i VM och har även vunnit fyra stycken guldmedaljer i EM.