Josefin Abrahamsson

Det finns många kända och professionella pingisspelare och en av dessa värda att nämna är Josefin Abrahamsson. Josefin föddes år 1979 den 4 oktober och är alltså en svensk pingisspelare som verkar inom handikappidrotten.

Enligt det handikappssystem som finns så tävlar Josefin i klass 8. Sammanlagt så representerar gruppen 1-5 stycken människor som är rullstolsbundna och ytterligare 6-10 andra spelare. Ju högre klass som man spelar inom, desto högre rörelsekapacitet har man. Handikappidrotten är väldigt viktig i landet och att se spelare på denna nivå kan uppmuntra andra människor med handikapp att våga följa sina drömmar och utöva de sporter som de tycker om.

Josefin Abrahamsson har tagit många medaljer under sin tid. Den första internationella medaljen fick hon dock när hon tävlade i Korea under VM år 2006. Josefin kom då på andra plats, vilket är väldigt anmärkningsvärt under en så stor tävling. Därefter har hon även lyckats att kamma hem några fler fantastiska medaljer, hela två gånger om i de paralympiska sommarspelen. På den första tävlingen i Peking kammade hon hem en andra plats och vann då en silvermedalj och vid den andra tävlingen i London blev det en bronsmedalj för pingisspelaren.

När man tittar hur Josefin spelar kan det vara svårt att tro att hon lider av någon form av handikapp eller begränsad rörelsekapacitet. Josefin har dock en CP-skada som hon föddes med och som begränsar hennes ena halva av kroppen. Av denna anledning anses Josefin inte ha ett speciellt stort handikapp och därav att hon tävlar i klass 8.