Pingis som motionsform

Majoriteten av alla människor i världen är väl medvetna om hur viktigt det är att träna och att röra på sig. Det är inte bara det yttre som kommer att förbättras, t.ex. din vikt och din hud, utan träning har även många positiva effekter på psyket. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av motionsform som du väljer att använda dig av, så länge kroppen får jobba och bli varm.

I denna text kommer vi dock att fokusera på just pingis som motionsform. Pingis, även kallat bordtennis, är roligt, energigivande och mycket underhållande på en och samma gång. Du har med största sannolikhet testat på att spela både en eller flera gånger, men spelar man bara enkelt på skoj kan det vara svårt att se hur bra träningsform pingis faktiskt är.

  • För att kunna spela riktigt bra behöver du ha en bra kondition. Konditionsträning är viktigt för att kroppen ska fungera som den ska och hjälper även att lindra stress, depressioner och öka koncentrationsförmågan. Att träna och spela pingis kan också hjälpa de människor som lider av sömnproblem, men se till så att du inte tränar precis innan du planerar att gå och lägga dig. Är kroppen och hjärnan uppe i varv kan detta leda till försämrad sömn istället, så det gäller att hitta den rätta balansen.
  • En forskning har visat att människor som tränar och spelar pingis (eller utför annan typ av krävande aktivitet) faktiskt får en mindre hunger. Ett mycket vanligt missförstånd är att ju mer man tränar, desto hungrigare blir man. Så är alltså inte fallet. Forskningen kom tillbaka med resultat att träning minskar hungern och gör på så vis att du får i dig färre kalorier. Man kan med andra ord säga att pingis är en utmärkt sport och aktivitet för den som vill gå ned i vikt.
  • Hjärngympa är bra och viktigt för psyket och hälsan. När du spelar pingis får hjärnan arbeta aktivt under hela omgången, vilket har många positiva effekter på människors hälsa och välmående. Att spela pingis gör dig nämligen smartare och ökar inlärningsförmågan. Vill du förbättra inlärningen behöver du dock se till att träna och spela ungefär fyra timmar efter att du har läst på om valfritt ämne, studerat eller kanske gått i skolan.