Pingis för barn

Nästan alla människor har någon gång testat på att spela pingis. Har man inte aktivt tränat pingis så kanske man har underhållit sig med sporten på fritidsgården eller tillsammans med vänner. Att spela pingis är roligt och spännande och det bästa är att majoriteten av alla människor kan vara med att delta.

Redan från en relativt ung ålder kan man börja att spela pingis. Det rekommenderas dock att man är minst 6 år gammal för att kunna hänga med i sporten, men när det kommer till övre gränser så finns det ingen. Det finns alltså ingen som säger att man är för gammal för att börja spela pingis, men egentligen inte för ung heller. Sex års-gränsen brukar dock gälla när det kommer till föreningar av olika slag och kurser som man önskar anmäla sig till.

Både pojkar och flickor kan naturligtvis spela pingis och det finns inget som separerar könen om man vill lära sig av en professionell instruktör. För att anmäla sig behöver man dock se till att hitta en förening som erbjuder pingis och där nivåerna är varierande. Är du nybörjare behöver du naturligtvis få chansen att lära dig spelet i lugn och ro, men även få information om vilka regler som gäller och kanske även en hel del om pingisens historia och uppkomst.

Den vanligaste typen av pingis kallas för bordtennis och denna kan man spela och träna på fler än ett sätt. Den vanligaste typen av träning kallas för sparringträning och går ut på att två spelare kör mot varandra, en på varje sida av bordet. Sparringträning kan utföras både ensam och tillsammans med en tränare. Utöver denna träningsform behöver man även lära sig styrketräning och konditionsträning. Det kan låta onödigt för en så till synes enkel sport, men sanningen är att pingis kan vara väldigt utmattande för den som inte har en bra hälsa och kondition. Dessa punkter är otroligt viktiga för att man ska bli så bra på sporten som möjligt och för att man ska kunna utvecklas på rätt sätt.

Om man väljer att anmäla sitt barn till en förening eller kurs är det viktigt att man väljer med stor noggrannhet. Runt om i Sverige finns det ett flertal olika organisationer som man kan vända sig till och som tränar både barn och vuxna. De tränare som finns på plats ska ha den kunskap som krävs för att kunna lära ut, hantera sporten, men naturligtvis även ha erfarenhet och kunskap om att arbeta med barn. Till skillnad från vuxna så kan barn ha svårt att koncentrera sig och lyssna på tränaren, vilket kräver en tålmodig och professionell instruktör.

Det bästa man kan göra är att prata med vänner vars barn spelar pingis eller vända sig till nätet för att hitta en förening i din närhet. Kontakta föreningen och be om att få komma och titta på hur en lektion kan gå till.