Spela pingis som hobby

Du behöver naturligtvis inte söka dig till en förening eller klubb bara för att du vill spela pingis. Att spela pingis är roligt, men om man inte har ett stadigt intresse kan det kännas onödigt att betala en kurs för att bara lira några gånger då man känner att man har lust. För den som vill spela pingis men inte vill anmäla sig finns det ett flertal andra sätt att gå tillväga.

  • Fritidsgård eller skola. För den som är ung kan man hitta pingisbord i skolan eller på fritidsgården i sitt område. Pingis har länge varit ett sätt att underhålla ungdomar och det brukar finnas ett bord tillgängligt på nästan alla gårdar. Intresset är dock stort, så i vissa fall kan man behöva vänta ett tag innan bordet blir ledigt.
  • Besök en rackethall. Runt om i Sverige finns det ett flertal rackethallar som man kan vända sig till om man vill spela pingis. Här kan du även spela tennis eller badminton och i många fall finns all utrustning på plats att låna. Du får betala för att använda dig av pingisbordet och får sedan bordet bokat i cirka en timme.