Så vinner du matchen

Det finns många knep och strategier att ta till om man vill garantera eller öka sina chanser till att vinna en match i bordtennis. En av de viktigaste punkter och tips man kan använda sig av är att spela taktiskt korrekt. Är man väldigt ung eller relativt oerfaren kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att lyckas med detta och man förstår inte hur man ska lyckas vinna flest bollar. Det kanske inte låter som att taktiskt rätt spelande kan leda till speciellt mycket, men sanningen är att detta kan vara avgörande för om du vinner eller förlorar stort.

Ett bra sätt att tänka är att man ska spela så som när man är som bäst, samtidigt som man ska få sin motståndare att ta fram de sämsta sidorna hos sig själv. Är det svårt att veta vad din motståndare är sämre på kan du bara utgå från det som du själv känner dig duktig med och hålla dig till detta.

Med det sagt är det individuellt hur man ska gå tillväga. Spela gärna samma spel på matchen som du gör på träningen och var inte rädd för att ta i ordentligt.