Tävlingsregler för föräldrar

 

Som förälder eller vän vill man mer än gärna befinna sig på plats när det är dags för tävling. Är man förälder är man troligtvis lika spänd och förväntansfull som barnet själv, vilket kan göra att man lätt tappar bort sig och beter sig olämpligt på plats. I de flesta fall så menar man naturligtvis ingenting illa, men det är minst lika viktigt att föräldrar och åskådare beter sig, som spelarna. I denna text får du några tips på vad du bör tänka på.

  • Att bli påhejad kan vara trevligt, men du blir automatiskt ett störningsmoment om du gör ljud ifrån dig från läktaren. Alla kommentarer som “kom igen!”, “heja!” eller “du klarar det!” bör undvikas så fort som serven har gjorts.
  • Det är inte rekommenderat att berömma sitt barn om denne har vunnit genom en nätrullare eller en kantboll. Vänta med beröm tills barnet verkligen gör bra ifrån sig.
  • Även om du inte stör på ditt eget barns match så kan du störa andra. Se därför till att du inte för högljudda samtal eller diskussioner där någon annan tävlar. Även höga applåder och hejande kan vara mycket störande för koncentrationen.
  • Naturligtvis hejar man på sitt eget barn, men motståndaren är också ett barn. Föregå med gott exempel, alltid!